Actes del 2n Congreso Catalá de Museus Locals I Comarcals - Alcalde, Gabriel (1999)
Comunitat, I´element basic de museu territorial o com poden els museus, servir millor la muninitat, revisió del concepte "ecomuseu" aplicart a la fariñera, de Castelló d´Empúries, museus locals, el seu financament i Iámbigüitat del concept de comunitat, els nous eixos de fifusió i desenvolupament de IÉcomuseu, de les Valls d´Áneu, L´Ecimuseu de les Valls d´´Aneu: patrimonio, territoi i desenvolupament, laq necessitat d´activitiats paral leles en les exprosicions temporal, una lectura social de la industraizació: el museu industrial del Ter, Cans Sanglas de Manlleu, museus de cerdanya, un projecte transfronterer per a un territorio comú, els serveis als municipis des d´un museu comarcal. L´expreriencia del museu del Montsia; un projecte de recerca de I´econuseu de les Valls d´Áneu: I´inventari d´activitats i indústries historiques palllareses, estratégies de suport als museus locals des de la diputació de Barcelona, reflesions entorn els moviments de colo leccions entre museus, curs de restaucio i conservació de bpens mobles: intent de sesibilizació sobre la conservació de fons pariticulars.